World fitness federation   |   World body building federation

LT|EN|RU

1988 LATVIA INTERNATIONAL.

1989_riga_1m.jpg

PASAULIO KULTŪRIZMO ISTORIJA.

1988. Į T.S.R.S. PIRMĄ KARTĄ ATVYKO „VAKARŲ“ KULTŪRISTAI.

Veikianti daugiau nei penkiasdešimt metų ir šiandien jungianti 140 šalių, Pasaulinė W.F.F. – W.B.B.F. (World Fitness Federation, World Body Building Federation), federacija baigia ruošti pirmąjį „Pasaulinės kultūrizmo enciklopedijos“ („World Bodybuilding Encyclopedia“) tomą. Enciklopedija bus išleista keliomis kalbomis. Kadangi dabartinėje mūsų sporto istorijoje yra daug iškraipymų ir nutylėjimų, sieksime šias spragas užtaisyti.

1988 metais į tarptautines varžybas Rygoje (Latvijos TSR) atvyko Vakarų Vokietijos kultūristai. Po „geležinės uždangos“ kritimo, tai buvo pirmas „Vakarų“ sportininkų apsilankymas T.S.R.S.. Vokiečiai ir latviai buvo pirmieji, kurie „pralaužė“ geležinę uždangą, skyrusią socialistinio ir „Vakarų“ pasaulio šalis. Varžybose dalyvavo keturiasdešimt sportininkų iš Lietuvos TSR, Estijos TSR, Ukrainos TSR ir Latvijos TSR. Tarp  vokiečių stipriausias buvo Europos veteranų čempionas HAICAS HORLINGAS (Heinz Horling), o iš T.S.R.S. kultūristų latvis STANISLAVAS POLIAKOVAS (Станислав Поляков).

INFORMACIJA.

Detalesnė informacija globaliame tarptautiniame interneto puslapyje www.wff.lt, skaitykite forumą. Tai pat informaciją rasite tinklapio „Facebook“ puslapiuose: W.F.F. – W.B.B.F. International, W.F.F. – W.B.B.F. North America, W.F.F. – W.B.B.F. South America, W.F.F. – W.B.B.F. Asia, W.F.F. – W.B.B.F. Europe, W.F.F. – W.B.B.F. Africa, W.F.F. – W.B.B.F. Asia Continental Federation, International Sport University (I.S.U.), W.F.F. – W.B.B.F. Pro Division, W.P.S.F. World Power Sports Federation.